iGAS in de COPP-studie
De COPP-studie is een landelijke studie naar ernstige infectieziekten bij kinderen. Sinds januari 2023 registreren we kinderen met invasieve groep A streptokokken infecties (iGAS) in Nederlandse ziekenhuizen.
De COPP-studie is een landelijke studie naar ernstige infectieziekten bij kinderen. Sinds januari 2023 registreren we kinderen met invasieve groep A streptokokken infecties (iGAS) in Nederlandse ziekenhuizen.
Het doel van de ‘Clinical features of childhood infectious diseases since the COVID-19 pandemic in Pediatric Patients’ (COPP)-studie is om gegevens te verzamelen over ernstige infectieziekten bij kinderen in Nederland. We willen weten wat de risicofactoren zijn. En wat het beloop is.
Momenteel registreren we kinderen met invasieve groep A streptokokken infecties (iGAS). Dit onderzoek wordt door het COPP-consortium uitgevoerd. Wil je als ziekenhuis ook meedoen aan deze studie? Volg onderstaand stappenplan. Ook kun je hier het protocol en de patienten informatie folder (PIF) vinden.
Deze documenten kunnen je helpen bij het opstarten van de COPP-studie in je eigen centrum. Je vindt hier het protocol, de PIFs en een concept-data sharing agreement.
Deze pagina is bijgewerkt op: 24 januari 2023 (17:00u.)
Meld je bij ons aan door een mail te sturen naar copp@lumc.nl.
Spreek binnen je eigen ziekenhuis af hoe je dit coördineert.
Je krijgt na aanmelding toegang tot de elektronische database.
Hieronder vindt je de meest recente documenten van de COPP-studie:
Protocol van de COPP-studie, amendement van januari 2023:
Informatiebrief en toestemmingsformulier proefpersonen:
De juridische afdeling van je eigen ziekenhuis moet door middel van een ‘data sharing agreement’ goedkeuring geven voor het invoeren van onderzoeksdata in onze COVID-kinderen-database. Een voorbeeld DSA kun je hier downloaden.
Mail het ondertekende DSA, met contactgegevens van de lokale onderzoeker(s) naar copp@lumc.nl.
Vraag voor elke inclusie toestemming aan de ouders/verzorgers en evt patient (informed consent).
Gebruik hiervoor het geschikte Patiënt Informatie Formulier (PIF). De proefpersoon krijgt een kopie van de getekende PIF.
Voer de data in in de Castor database. Bewaar de inclusie-lijst met studienummers en het ondertekende toestemmingsformulier op een beveiligde plaats in je eigen ziekenhuis (Investigator Site File).
Hulp nodig bij invullen van de Castor Case Record File (CRF)? Mail naar copp@lumc.nl
Dank je wel en succes met de registratie!
Heb je gedurende het onderzoek vragen, neem gerust contact op met ons team!